tag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post6922671963044910473..comments2023-10-10T16:43:29.474+03:00Comments on Συνταγές της Ασπρούλας: Καρυδάκι γλυκό του κουταλιούΛίναhttp://www.blogger.com/profile/06201014569503341874noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-77961144853754584492014-06-16T12:36:05.958+03:002014-06-16T12:36:05.958+03:00Φίλε φίλη ανώνυμη γράψε μας και το όνομα σου και σ...Φίλε φίλη ανώνυμη γράψε μας και το όνομα σου και σε ποια περιοχή φτιάχνετε έτσι το γλυκό. Εγώ ακολουθώ συνταγή της μητέρας μου από τα παλιά.<br />Ευχαριστώ για την επίσκεψη<br />Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-68184386549598138672014-06-16T09:20:32.779+03:002014-06-16T09:20:32.779+03:00to azvestonero boithaei to karidaki na mi xasei ti...to azvestonero boithaei to karidaki na mi xasei ti forma .ego kathe xrono ftiaxno to gliko.prepoi pota na vrasoume ligo se elafri siropi ke tha to petaxoume gia na figei pikra kai meta gia 100 karidia 2kila zaxari kai xana vrazoume siropi ke meta rixnoume ta karidia mesaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-39340207434103188202014-06-09T18:28:34.976+03:002014-06-09T18:28:34.976+03:00Φίλη- φίλε ανώνυμε,(βάλε και το όνομα σου άλλη φορ...Φίλη- φίλε ανώνυμε,(βάλε και το όνομα σου άλλη φορά να ξέρουμε με ποιον μιλάμε)δεν μας λες που κατοικείς, αν είσαι στην Αθήνα δεν νομίζω ότι θα βρεις η μόνη ελπίδα είναι έξω από την κεντρική ψαραγορά που στέκεται κάποια κυρία αν τυχόν φέρνει. Σε κάποια προάστια έχει καρυδιές αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω που.<br />Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-74846399252612086912014-06-09T13:56:22.239+03:002014-06-09T13:56:22.239+03:00Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω για να αγοράσω...Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω για να αγοράσω καρυδάκι για να φτιάξω; Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω πουθενά.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-13449890026504112014-05-18T18:35:55.279+03:002014-05-18T18:35:55.279+03:00Καλησπέρα Ζαχαρούλα αν δεν τα βράσεις αρκετές φορέ...Καλησπέρα Ζαχαρούλα αν δεν τα βράσεις αρκετές φορές υπάρχει περίπτωση να είναι πικρά μπορείς να δοκιμάσεις ένα μικρό κομμάτι και επιλέγεις τη συνέχεια.<br />Για κάθε επιπλέον απορία είμαι εδώ.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-55025237530943260712014-05-18T17:01:31.905+03:002014-05-18T17:01:31.905+03:00Μια ερώτηση έχω. Εγώ αφού τα τρύπησα τα έκανα ένα ...Μια ερώτηση έχω. Εγώ αφού τα τρύπησα τα έκανα ένα 2 λεπτο βάσιμο και μετά έκανα τις αλλαγές τα νερά, όπου σε αυτή τη φάση και βρίσκομαι, πειράζει???? Ζαχαρούλαhttps://www.blogger.com/profile/14199940598687875639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-65757725216913473572013-05-29T19:55:57.662+03:002013-05-29T19:55:57.662+03:00Αγαπητή Ασπρούλα το καρυδάκι είναι το αγαπημένο μο...Αγαπητή Ασπρούλα το καρυδάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού.Η συνταγή σου είναι υπέροχη,συγχαρητήρια.Δοκίμασε όμως εάν θέλεις στο τελευταίο δέσιμο να προσθέσεις μια κούπα μέλι...θα με θυμηθείς!'Αντε και καλή μας όρεξη<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-10233779362955035752011-07-07T11:50:33.814+03:002011-07-07T11:50:33.814+03:00Εσεις οι γυναικες τις ξερετε τις ορολογιες και κατ...Εσεις οι γυναικες τις ξερετε τις ορολογιες και καταλαβαινετε , καποιοι ανιδεοι σαν εμενα που δεν ξανα ασχοληθηκαν με παρασκευη γλυκων, θελουν λιγη παραπανω επεξηγηση σε καποια σημεια.Παναγιώτηςhttps://www.blogger.com/profile/04332220574158446934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-17829638383672688392011-07-05T23:15:49.507+03:002011-07-05T23:15:49.507+03:00Αγαπητέ Παναγιώτη αν διαβάσεις εδώ:
Μπορεί να μην...Αγαπητέ Παναγιώτη αν διαβάσεις εδώ: <br />Μπορεί να μην είναι πολύ σωστά διατυπωμένο αλλά σε αυτή τη φάση βάζουμε πάλι στη φωτιά για δέσιμο του σιροπιού.<br />Σε ευχαριστώ για την επισήμανση και θα φροντίσω για καλύτερη διατύπωση.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-77066302063197595522011-07-05T12:24:35.181+03:002011-07-05T12:24:35.181+03:00Βράζουμε το σιροπι, ριχνουμε μετα να βρασουν μαζι ...Βράζουμε το σιροπι, ριχνουμε μετα να βρασουν μαζι τα καρυδια και τα αφηνουμε ολη την νυχτα, ωραια ως εδώ.<br /><br />Με το δεσιμο ομως που λες τι γινετε;<br /><br />Λες: "Όταν τέλος πάντων είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει το γλυκό προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και κλείνουμε τη φωτιά." <br /><br />Ποια φωτια κλεινουμε, αφου την έχουμε κλεισει απο την προηγουμενη μερα και τα εχουμε αφησει ετσι ολη την νυχτα; Δεν λες πουθενα πως την ξανα αναψαμε. Δεν βγαινει νοημα.Παναγιώτηςhttps://www.blogger.com/profile/04332220574158446934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-5123254048249169532009-05-31T22:40:14.063+03:002009-05-31T22:40:14.063+03:00Vanillia η καλύτερη σου επιλογή είναι αυτά της ορε...Vanillia η καλύτερη σου επιλογή είναι αυτά της ορεινής περιοχής. Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο νόστιμα να επαινέσουμε και μεις οι ορεινοί τα μέρη μας. Εγώ θα προσπαθήσω να πάω στο χωριό σε 10-15 ημέρες για να προλάβω να μαζέψω κι άλλα μιας κι οι απαιτητικοί του σπιτιού επιθυμούν ορεινό καρυδάκι.<br />Περιμένω τις εντυπώσεις σου!!Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-12432888976483505412009-05-31T13:38:27.616+03:002009-05-31T13:38:27.616+03:00Ξανθή, τελικά θα το φτιάξω το γλυκό καρυδάκι, το ζ...Ξανθή, τελικά θα το φτιάξω το γλυκό καρυδάκι, το ζήλεψα όπως είναι πράσινο και τρυφερό...ήδη ζήτησα να μου φέρει μια φίλη καρυδάκια απο την ορεινή Κορινθία, γιατί η δική μου καρυδιά αργεί ακόμα για να την τσουρομαδήσω όπως λέει και η kiki!!!vanilliahttps://www.blogger.com/profile/10634289182245790743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-89802774972402476572009-05-29T23:07:05.836+03:002009-05-29T23:07:05.836+03:00Δεσποινάκι ελπίζω να κεράστηκες κι εσύ!!!Δεσποινάκι ελπίζω να κεράστηκες κι εσύ!!!Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-89679491619356917852009-05-29T23:06:22.926+03:002009-05-29T23:06:22.926+03:00Λίνα μη στεναχωριέσαι κι υπάρχει βαζάκι και για σέ...Λίνα μη στεναχωριέσαι κι υπάρχει βαζάκι και για σένα να δοκιμάσεις.<br />Άσε που η φίλη σου με την τρέλα που τη δέρνει μπορεί και να ξαναφτιάξει.<br />Αρκεί να βρεθούν καρυδάκια.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-89230820350078194342009-05-29T23:04:26.160+03:002009-05-29T23:04:26.160+03:00Γαστερόπληξ και πάλι σε ευχαριστώ, μένει να μπορέσ...Γαστερόπληξ και πάλι σε ευχαριστώ, μένει να μπορέσω να βρω κι άλλα καρυδάκια!!Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-13420565789428317832009-05-29T23:03:29.841+03:002009-05-29T23:03:29.841+03:00Νικόλα σε ευχαριστώ πολύ,ελπίζω να κεράστηκες!!
Εί...Νικόλα σε ευχαριστώ πολύ,ελπίζω να κεράστηκες!!<br />Είδα στο Blog σου τις φωτογραφίες από το Βερολίνο και ζήλεψα.<br />Πέρασα το Πάσχα χωρίς να μπορέσω όμως να σταματήσω.<br />Ελπίζω στο επόμενο ταξίδι να κάνω μια καλή στάση.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-42568735551061041752009-05-29T22:49:45.101+03:002009-05-29T22:49:45.101+03:00Τέλειο Ξανθή. Αυτό και το συκαλάκι το πράσινο είνα...Τέλειο Ξανθή. Αυτό και το συκαλάκι το πράσινο είναι τα αγαπημένα μου. Ζήλεψα και θα ήθελα τώρα ένα καρυδάκι και ας ήταν και μικρούλι...despoinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-91202910547148818352009-05-29T22:40:08.114+03:002009-05-29T22:40:08.114+03:00Ξανθή μου είναι τέλειο. Δεν έχω φάει ποτέ βέβαια τ...Ξανθή μου είναι τέλειο. Δεν έχω φάει ποτέ βέβαια τέτοιο γλυκό ( ναι το ομολογώ)και δεν ξέρω καν τι γεύση έχει!! Αλλά έτσι όπως το βλέπω δείχνει νοστιμότατο.<br />Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την υπερπαραγωγή.<br />Φιλιά.Λίναhttps://www.blogger.com/profile/06201014569503341874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-34877205856144143182009-05-29T22:26:30.602+03:002009-05-29T22:26:30.602+03:00δοσολογία δεν υπάρχει, καλύπτεις καλά τα καρυδάκια...δοσολογία δεν υπάρχει, καλύπτεις καλά τα καρυδάκια με τσίπουρο, ή ούζο, τα αφήνεις 40-50 μέρες (βάζεις ημερομηνία επάνω στο μπουκάλι)<br />και όταν περάσουν οι μέρες προσθέτεις όσο σιρόπι αραιό, νομίζεις ότι σε ικανοποιεί, εγώ βάζω ελάχιστο, το χρησιμοποιώ για φάρμακο.ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞhttps://www.blogger.com/profile/16085478971403179630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-66105063348203335772009-05-29T21:45:13.124+03:002009-05-29T21:45:13.124+03:00Πωπω τι μαθαινει κανεις μεσα απο τα μπλοκ!!! ουτε ...Πωπω τι μαθαινει κανεις μεσα απο τα μπλοκ!!! ουτε η βικιπαιδια δεν σας φτανει.Ευχαριστουμε και για το λικερ και για το γλυκο με τα καριδακια.Καλο βραδυ.Benikos placehttps://www.blogger.com/profile/01463010078672692728noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-20498733523637486792009-05-29T16:00:14.925+03:002009-05-29T16:00:14.925+03:00Γαστεροπληξ καταπληκτικό!!
Θα φροντίσω να μου φέρο...Γαστεροπληξ καταπληκτικό!!<br />Θα φροντίσω να μου φέρουν κι άλλα καρυδάκια να φτιάξω μια δόση.<br />Αν δεν σου κάνει κόπο για πες τις αναλογίες.<br />Σε ευχαριστώ πολύ.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-43144368230243236332009-05-29T15:50:29.943+03:002009-05-29T15:50:29.943+03:00λικέρ καρύδι, μέσα σε τσίπουρο, ή ούζο χωρίς γλυκά...λικέρ καρύδι, μέσα σε τσίπουρο, ή ούζο χωρίς γλυκάνισο όμως, βάζουμε ολόκληρα τα καρυδάκια καλοπλυμένα. τα τρυπάμε με ένα καρφί γύρω-γύρω και τα αφήνουμε ΟΧΙ 3-4 μέρες για να πάρει χρώμα και ωραίο άρωμα το λικέρ όπως συνήθως, ΑΛΛΆ το αφήνουμε για 40-50 μέρες. μετά βάζουμε ΕΛΑΦΡΎ ΣΙΡΌΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ και είναι έτοιμο. επειδή μένει πολλές μέρες, (πάνω από 4 μέρες αρχίζει και πικρίζει το λικερ) πικρίζει αλλά είναι πολυδοκιμασμένο γιατρικό. κάθε πρωι ένα σφηνάκι λικέρ καρυδιού και ρυθμίζεται ο θυροειδής, τουλάχιστον δεν έχουμε επιπλοκές.....σιγά μην ήξεραν οι γιαγιάδες μας από ενδοκρινολόγους....ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞhttps://www.blogger.com/profile/16085478971403179630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-72414466683278549682009-05-29T15:36:06.791+03:002009-05-29T15:36:06.791+03:00Γαστεροπληξ πολύ ενδιαφέρον αυτό με το λικέρ για π...Γαστεροπληξ πολύ ενδιαφέρον αυτό με το λικέρ για πες με ενδιαφέρει γιατί κι εγώ έχω κάποιο μικρό πρόβλημα λες να το λύσω με το λικεράκι;;Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-26730489590044366422009-05-29T15:32:55.453+03:002009-05-29T15:32:55.453+03:00αν και είμαστε λάτρεις των καρυδιών, γλυκό δε τα τ...αν και είμαστε λάτρεις των καρυδιών, γλυκό δε τα τρώει κανένας μας, μόνο λικεράκια φτιάχνω ειδικά για μένα, βοηθά στα προβλήματα θυροειδούςγαστεροπληξnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4775092214953819477.post-2700566518028969072009-05-29T15:20:27.694+03:002009-05-29T15:20:27.694+03:00Η αλήθεια είναι ότι κάτι ξέρει η μαμά. Αν δεν τα κ...Η αλήθεια είναι ότι κάτι ξέρει η μαμά. Αν δεν τα καθαρίσεις, βγάζουν φλουδίτσες και ίνες μετά στο σιρόπι...kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com